Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Under söndagens checkpoint blev det klart att Tonya Paulsson från Motus-Salto kommer åka till Baku för att kvala till Youth Olympic Games, YOG.
 
Tidigt i morse råkade cheerleadingföreningen Arctic Cheer Avalanches från Luleå ut för en allvarlig bussolycka på E4:an utanför Sundsvall.
 
Gymnastikförbundets nationella kansli, som är placerat i nya fräscha lokaler på Södermalm i Stockholm, söker nu efter två nya medarbetare. En vikarierande verksamhetschef för "Stöd och service" samt en tävlingskonsulent.
 
Från tid till tid kommer artiklar i media och i sociala medier om gymnastiken och hur vi lever upp till vår värdegrund. Det är bra. Vi är en stor idrott som ska synas i sömmarna. Framför allt för de aktivas skull.
 

Laddar i Moskva

(2018-05-07 09:46)
Kalle Idesjö och Filip Lidbeck i landslaget i manlig artistisk gymnastik har under en vecka varit på läger i Moskva på Rysslands olympiska center.
 
Varje år arrangeras ett colloquium av det internationella gymnastikförbundet (FIG) där syftet är erfarenhetsutbyte och diskussioner mellan de närvarande nationella gymnastikförbunden med fokus på träning.
 
Under våren har ett författarteam bestående av Sussan Eriksson, Birgitta Green, Gun Ståhl och Inger Johansson skapat en ny alla kan gympa kurs.
 

Skolprojektet

(2018-04-25 12:59)
Gymnastikförbundet har under hösten 2017 sökt och fått beviljat medel från Framåtfonden, ett initiativ startat av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel i syfte att få fler i rörelse.
 
Helgen 21-22 april var det dags för förbundsmöte 2018 i Malmö. Föreningar, regioner, kommittéer och styrelser var på plats för att besluta i frågor rörande Gymnastikförbundets framtida arbete.
 

VM i Cheerleading 2018

(2018-04-25 10:04)
Svenska Cheerleadingförbundet är ett associerat förbund till Gymnastikförbundet. Nu pågår VM i Orlando, Florida.
 
Nyhet! Välkomna in och läs mer om seniorlandslagen i de olika disciplinerna.
 
 

JNM Trupp 2018

(2018-04-17 08:49)
Under helgen avgjordes Nordiska mästerskapen för juniorer i finska Joensuu. JNM avgörs vartannat år där Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island deltar. Detta var första internationella tävlingen som bedömdes med det nya reglementet CoP 2017.
 
Jonas Nordfors tog sensationellt ett silver i DMT på EM i Baku och Lina Sjöberg lyckades återigen komma på prispallen i ett stort internationellt mästerskap. Med sig hem från Baku tog hon en bronsmedalj i DMT (dubbel minitrampolin).
 
Uppdaterad cirka 21.00. Under lördagen genomfördes kvaltävlingarna i synkron trampolin och Måns Åberg och Jonas Nordfors tog sig glädjande till söndagens final.
 

Postadress:
Leksands GF - Gymnastik
Box 5
79321 Leksand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@leksandsgf.se